Koper pomladil ekipo, cilji ostajajo nespremenjeni | Novice | Navijaška cona

V preteklih dveh letih so rumeno-modri v zadnjem krogu, pravzaprav zadnjih sekundah prvenstva ostali brez »Evrope«. Minula sezona je bila precej kaotična, saj so ekipo vodili kar štirje trenerji. Prerodil jo je Oliver Bogatinov, ki uživa zaupanje vodstva kluba in se s precej spremenjeno in tudi pomlajeno zasedbo podaja v lov za najvišja mesta.

Koper pomladil ekipo, cilji ostajajo nespremenjeni
V preteklih dveh letih so rumeno-modri v zadnjem krogu, pravzaprav zadnjih sekundah prvenstva ostali brez »Evrope«. Minula sezona je bila precej kaotična, saj so ekipo vodili kar štirje trenerji. Prerodil jo je Oliver Bogatinov, ki uživa zaupanje vodstva kluba in se s precej spremenjeno in tudi pomlajeno zasedbo podaja v lov za najvišja mesta.

Igralsko se je na tekmi zadnjega kroga minule sezone, kako simbolično, prav proti Mariboru upokojil Matej Palčič. V novi sezoni bomo pogrešali tudi vedno simpatičnega in med navijači priljubljenega, Bedeja Osujija, ki  je že zaradi tega, da izpolnjuje status doma vzgojenega nogometaša a je hkrati igral kot tujec v slovenskem prvenstvu, nekaj posebnega. Od nosilcev igre sta mesto ob morju zapustila še izkušeni Karlo Bručić in Franjo Prce. Ni še znana usoda Eneja Jeleniča, medtem ko je v zameno za odškodnino v Rusijo (FC Pari) prestopil Luka Vešner Tičić. 

Trener, Oliver Bogatinov: »Celotne priprave smo bili doma, na Bonifiki. Z opravljenim delom smo zadovoljni. Ekipa je mlajša od tiste v minuli sezoni in ima velik potencial. Konkurenca je na vsaki poziciji, želimo pa ostati skromni, gremo tekmo po tekmo.«
 

Kdo so novinci?

Vratarja Metod Jurhar in Luka Baš. Obrambni igralci Felipe Curcio, Dominik Kovačić in Veljko Mijailović. V sredini igrišča sta okrepitvi Di Mateo Lovrić, v minuli sezoni član Rogaške in Sandro Jovanović, za katerega so v Kopru plačali odškodnino Aluminiju, kar se ne zgodi prav pogosto. Novinec je tudi napadalec Nikola Burić. Uradno iz kluba še niso potrdili prihoda Omarja El Manssourija, ki trenira z ekipo.
 

Eden najhitrejših v ligi ostaja

Francoz, Timothe Nkada, je izpustil nekaj zadnji prvenstvenih tekem minule sezone, potem ko je izrazil željo, da zapusti Koper s katerim je bil pogodbeno vezan do konca koledarskega leta. Najboljši strelec rumeno-modrih je priprave začel po posebnem programu, a se dogovoril za podaljšanje pogodbe do konca sezone, kar pomeni da nanj znova resno računa trener Bogatinov




 

Močna vratarska zasedba z novim-starim trenerjem

Trener vratarjev, Benjamin Levak, se je sredi minule sezone poslovil od Kopra in se v paketu z Zoranom Zeljkovićem preselil v prestolnico. In se pred začetkom nove sezone vrnil na staro delovno mesto. V Kopru dela z ekipo vratarjev, ki ji poveljuje izkušeni Jan Koprivec, ki zaradi poškodbe utegne izpustiti začetek prvenstva. Mladi in obetavni Tim Štrasberger je z rumeno-modrimi poleti podpisal prvo profesionalno pogodbo in se bo najverjetneje na posoji kalil v drugi ligi. Konkurenco med vratnicami sta zaostrila Metod Jurhar, v minuli sezoni prvak s Celjem in Luka Baš, ki je s trenerjem Bogatinovom že sodeloval v Radomljah. 
 

16-letnik prvi strelec priprav

Domači up, Arman Durmiši, je še pred dopolnjenim 16. letom, na njegovi prvi članski tekmi igral 30 minut in dvakrat zatresel mrežo Primorja. Najboljši strelec minule sezone 1. kadetske lige (22 tekem, 28 golov) je znova pokazal izjemen talent, ki ga razvija v rumeno-modrem dresu. S tremi goli je  pripravljalno obdobje zaključil kot najboljši strelec Kopra. Bo v prihajajoči sezoni zabijal med kadeti, mladinci ali člani? 



 

Pripravljanje tekme 3-2-2

3 zmage, dva remija in poraza je izkupiček pripravljalnih tekem:
Primorje –  Koper 0:2 (0:2)
Koper – Brinje Grosuplje 4:3 (2:1)
NK Rijeka – Koper 1:0 (1:0)
Koper – Dekani 3:0 (0:0)
Sabah FK  – Koper 1:0 (1:0)
SK Austria – Koper  1:1 (1:1)
Koper – Istra Pula 2:2 (0:0). 
 

Prve tri

Za uvod v prvenstvo Koprčane čaka gostovanje pri Radomljanih, prvo tekmo pred domačimi igralci bodo v prenovljeni podobi z novimi dresi za sezono 2024/25 odigrali proti Olimpiji.  V 3. krogu se bo zgodil prvi primorski derbi letošnje sezone. 


POD ŽAROMETOM
7 dni nazaj
Odločala bo dnevna forma
Nogometaši Kopra se bodo v derbiju kroga na domači Bonifiki zoperstavili Celjanom. Slednji so si v četrtek priigrali prvo evropsko...
POD ŽAROMETOM
31. avgust 2024
Od zveznega igralca do enega izmed najboljših...
Maj Mittendorfer je v tej sezoni nepogrešljiv član zasedbe Oliverja Bogatinova, ki je po uvodnih 6. krogih tik pod vrhom...
EKSKLUZIVNO