Odločala bo dnevna forma | Novice | Navijaška cona

Nogometaši Kopra se bodo v derbiju kroga na domači Bonifiki zoperstavili Celjanom. Slednji so si v četrtek priigrali prvo evropsko jesen v klubski zgodovini. Aktualni državni prvaki so s tekmo manj pred tem krogom zasedali zanje skromno 7.mesto, medtem ko so imeli Primorci na drugem mestu pet točk več.

Odločala bo dnevna forma
Nogometaši Kopra se bodo v derbiju kroga na domači Bonifiki zoperstavili Celjanom. Slednji so si v četrtek priigrali prvo evropsko jesen v klubski zgodovini. Aktualni državni prvaki so s tekmo manj pred tem krogom zasedali zanje skromno 7.mesto, medtem ko so imeli Primorci na drugem mestu pet točk več.

Med tednom pa niso bili dejavni le Štajerci, saj so tokratni domačini v sredo odigrali tekmo prvega kroga pokalnega tekmovanja, ko so v bližnjem Ankaranu premagali s kar 6-0 tamkajšnjega nižjeligaša Galeb. Tokrat je pred rumeno-modrimi zagotovo zahtevnejša preizkušnja. Desna roka koprskega trenerja Oliverja Bogatinova je tudi letos Igor Božič, ki je z izbranimi besedami govoril o dosežku današnjih nasprotnikov.

»Seveda smo spremljali četrtkovo tekmo, saj gre vendarle za slovenskega predstavnika v evropskem tekmovanju, poleg tega pa so tudi naši naslednji nasprotniki v državnem prvenstvu. Ob tej priložnosti bi rad še enkrat čestital Celju ter tudi Olimpiji. Po drugi strani mi je pa žal Maribora, saj bi bilo z morebitnim uspehom zelo lepo videti kar tri naše klube v konferenčni ligi. 



 

Prepričan sem, da bo nedeljsko srečanje dinamično, saj je to način igre, ki ga celjski klub goji že kar nekaj časa. Tudi mi si želimo igrati našo igro, imeti veliko posesti in si posledično ustvariti veliko priložnosti. Pričakujem lepo, gledljivo tekmo, s številnimi akcijami ter prehodi v protinapad. Za nas je vsekakor to zelo težak obračun, vendar moramo poudariti, da prihajajo prvaki na Bonifiko v našem dobrem momentu, tako da bo tudi zanje zelo zahtevno.«

V letošnji sezoni Koprčani blestijo predvsem na gostujočem terenu. Na štirih gostovanjih so zmagali kar trikrat, ob tem pa prejeli le en zadetek (avtogol v sodniškem dodatku drugega polčasa) za nesrečen porazu v prestolnici pri vodilnem Bravu. V klubu se sprašujejo, kako formo iz gostovanj prenesti na domači stadion. Božič razloge za boljše igre v gosteh morda vidi tudi v tem, da so zelenice drugod po Sloveniji bolje pripravljene, saj omogočajo hitrejšo igro, kjer ima mlada ekipa Kopra več možnosti za dobro predstavo.

 »V nogometu so nekatere stvari ''specifika''. Ena izmed teh stvari so tudi travnate podloge, kjer imamo praviloma na gostujočem terenu boljše pogoje. Kljub temu, da z Bravom nismo zmagali smo pokazali zelo dobro predstavo, saj je to dovoljevalo odlično pripravljeno igrišče. Tudi v Domžalah je bila travnata površina odlična, pa denimo v Gorici, ko smo se pomerili s Primorjem. Doma imamo nekaj težav z zelenico, žoga ne teče tako hitro kot drugje. Po drugi strani pa to ne more biti izgovor, saj so pogoji za obe ekipi enaki in sam verjamem, da bo nedeljska tekma v tem trenutku en velik motiv za nas in da bodo fantje tekmo odgarali ter poskušali vse narediti, da tri točke ostanejo doma.«



 

Domači tabor je pretekli konec tedna prizadela huda poškodba prvega napadalca Wisdoma Suleja. Nigerijec je medtem že prestal operacijo, z igrišč pa bo odsoten  nekaj mesecev. Koprski klub je v tem prestopnem roku doživel tudi nekaj kadrovskih sprememb, zato navijače zanima ali koprska ekipa premore dovolj kvalitete, da te odhode nadomesti z igralci, ki so v preteklosti igrali manj.

»Vsi fantje, ki so v našem kadru so zelo kvalitetni. V nasprotnem primeru ne bi bili tukaj, saj so si to mesto pošteno izborili. Mogoče v tem trenutku nimamo take širine kot jo ima Celje, po drugi strani pa moramo dodati, da Celjani tekmujejo na dveh frontah in so zato morda malce bolj utrujeni. Mi smo trenutno osredotočeni predvsem na državno prvenstvo. Omeniti velja, da smo imeli v sredo tudi pomembno pokalno tekmo, ki nas je kar precej ''namatrala'', saj se je nasprotnik zelo trudil, poleg tega pa je bilo tudi vreme zelo neugodno. 

Za konec je 47-letni strokovnjak še dodal, da pričakuje izenačeno tekmo dveh enakovrednih ekip, ter da bo zmagovalec tisti, čigar dnevna forma bo boljša.


POD ŽAROMETOM
2 dni nazaj
S prevetreno ekipo v Ljudski vrt
Koper je pred nadaljevanjem prvenstva predstavil dva povratnika in tri novince.
POD ŽAROMETOM
POD ŽAROMETOM