V Kopru lačni zmage! | Novice | Navijaška cona

Pred Koprčani je izjemno pomembna tekma v boju za tako željeno četrto mesto, ki praviloma prinaša nastope v evropskih tekmovanjih, kjer so nazadnje nastopali pred dvema sezonama. V nedeljo na Bonifiko prihaja neposredni konkurent, ekipa Mure, ki je v reprezentančnem odmoru dodobra razburkala slovensko nogometno javnost.

V Kopru lačni zmage!
Pred Koprčani je izjemno pomembna tekma v boju za tako željeno četrto mesto, ki praviloma prinaša nastope v evropskih tekmovanjih, kjer so nazadnje nastopali pred dvema sezonama. V nedeljo na Bonifiko prihaja neposredni konkurent, ekipa Mure, ki je v reprezentančnem odmoru dodobra razburkala slovensko nogometno javnost.

Koprski uvod v sezono

Vrnimo se k Primorcem. V letošnjo sezono je Koper krenil pogumno in se kaj kmalu uvrstil tik pod vrh lestvice. Predvsem obramba je delovala takoj zelo zanesljivo. Vratar Jurhar ter osrednji branilski par, kapetan Mittendorfer v navezi s Sidibejem, so delovali brezhibno. Vsaka zmaga je pomenila tudi prazno mrežo, so pa imeli rumeno-modri težave v napadu. Tudi huda poškodba Suleja jim ni prizanesla. V zadnjih dveh krogih je Koper zbral le eno točko, je pa res, da sta nasproti stali favorizirani štajerski ekipi, Celje in Maribor. Na osmih tekmah štiri zmage, en remi ter trije porazi. Zanimivo, da so na vseh štirih tekmah brez zmage, ‘’kanarčki’’ ostali brez doseženega zadetka. Frustracije nad zadnjima dvema rezultatoma, kjer so se poleg tega počutili tudi oškodovano s strani sodniške ekipe, so v sredo znesli nad drugoligašem Jadranom v Dekanih. Visoka zmaga z 8-1 je vendarle malce razveselila koprskega trenerja, ki je z mislimi že pri nedeljskem obračunu.



 

Izjava Oliverja Bogatinova:

Glavni cilj ekipe so dobre igre v prvenstvu. Poleg tega smo pokalno tekmo izkoristili za vključitev številnih fantov v pogon, saj so nekateri prej precej manj igrali. Vsak bo pripomogel k izpolnitvi naših sanj, torej igranja v evropskih tekmovanjih. Konec koncev se to lahko zgodi tudi prek pokalnega tekmovanja. Tekmo z Muro imam v mislih že nekaj časa in zelo se je veselim. To je neposredni tekmec za tako željeno četro mesto. V zadnjih tekmah so Muraši zelo učinkoviti, ampak mi bomo storili vse, da se nanje dobro pripravimo.
 

Nesrečna prejšnja sezona

V minuli sezoni je dolgo kazalo, da bi Koper lahko prišel do mest, ki vodijo v Evropo. Nenazadnje se je na široko odprla pot tudi prek pokala, kjer se je ob izpadu favoritov zdelo, da bo prav zmagovalec četrtfinalnega dvoboja Koper-Mura dobitnik evropske vstopnice. Razočaranje v koprskem taboru je bilo zato še toliko večje, ko so Prekmurci slavili po enajstmetrovkah. Na koncu sta bili nejevoljni obe ekipi, saj je prekmurska ekipa na čelu s Tončijem Žlogarjem izpadla v polfinalu z Rogaško, Koper pa padel na peto mesto prvenstvene lestvice, kar je pomenilo zgodovinski nastop Brava v kvalifikacijah za konferenčno ligo. 




 

Medsebojna srečanja ne obetajo

Dejstvo je, da je Mura neugodna za Koper že praktično vse od osamosvojitve. Rezultati na medsebojnih srečanjih (25 zmag Mure, 15 remijev in 17 zmag Kopra ) nakazujejo, da tudi tokrat za Koprčane ne bo enostavno. Čeprav je ekipa iz obale na domačih srečanjih malce boljša, pa ne moremo to trditi za tekme v zadnjem obdobju. Na zadnjih devetih tekmah v vseh tekmovanjih je Koper slavil zgolj dvakrat! Tudi v lanski sezoni na petih tekmah le ena zmaga, in sicer v 22. krogu, ko je domače moštvo slavilo z 2-1. Za domače sta zadela nekdanja člana Jelenič ter Osuji. Pri Muri pa je bil v sodnikovem podaljšku natančen Maroša. Slednji je s petimi zadetki proti Kopru tudi najboljši strelec medsebojnih obračunov, skupaj z Mulahusejnovićem ter Obilinovićem (oba sta nosila dres tako Kopra kot Mure). 



 

Slabi rezultati pa niso prisotni zgolj na Fazaneriji, temveč tudi na Bonifiki. Na zadnjih šestih tekmah v Kopru zgolj ena zmaga domačinov. Tudi Bogatinovu ne kaže najbolje, ko pogledamo njegovo osebno statistiko proti črno-belim. Na desetih tekmah proti Muri je na klopi Aluminija, Radomelj ter Kopra zmagal le enkrat. Poleg tega je njegova ekipa še petkrat ostala brez doseženega zadetka. Če vzamemo v obzir tudi dejstvo, da novi trener Mure, Oskar Drobne, na tekmah proti Oliverju Bogatinovu še ni izgubil, se ‘’kanarčkom’’ tudi tokrat ne obeta nič dobrega. 
 

Za konec

Vsekakor bo tekma med Primorci in Prekmurci tudi tokrat zelo zanimiva. Dve točki razlike na razpredelnici so dovolj zgovoren podatek, da bo v nedeljo popoldne Bonfika pokala po šivih. Koprčani, lačni zmage in z dobro popotnico po pokalni rapsodiji v Dekanih, bodo na tekmi naredili vse, da tri točke ostanejo doma. Ali se bodo po tekmi v rumeno-modrem taboru veselili ali pa bosta tako Mura kot tudi Oskar Drobne, za Bogatinova in Koper še naprej zelo težko rešljiva uganka?


POD ŽAROMETOM
POD ŽAROMETOM